Kompanija Argeta BiH je u ovoj godini proizvela 6.000 tona gotovih proizvoda koji su plasirani na tržište, a time su i dodatno učvrstili svoju poziciju regionalnog lidera po prodaji u kategoriji pašteta. Potvrdu napora i uspjeha uposlenika kompanije Argeta BiH okrunila je dozvola za izvoz njihovih mesnih proizvoda u zemlje Evropske unije.

Prvi izvoz mesnih okusa u zemlje EU očekuje se početkom novembra. Osim zemalja u koje trenutno plasiraju svoje proizvode (Srbija, Makedonija, Crna gora, Albanija) izvoziće se i u Sloveniju, Hrvatsku, Austriju, Francusku, Holandiju, Belgiju, Luksemburg, Irsku i Veliku Brtianiju, što je ukupno 13 izvoznih tržišta.

Posebna je to pohvala i za uzgajivače peradi u BiH jer Argeta BiH u proizvodnji koristi sirovine domaćih proizvođača. Povećanje obima proizvodnje znači otvaranje novih radnih mjesta za sve u lancu, od dobavljača sirovina do prozvodnje. 

Konstantna ulaganja u proizvodne procese i ljude su urodili plodom. Proizvodni proces u tvornici u Hadžićima je najmoderniji i visokotehnološki, sve je strogo kontrolisano prateći vrhunske standarde, od ulaza sirovine do momenta zatvaranja pakovanja i skladištenja. Na ovo su u Argeti BiH posebno ponosni. Kada se sve ovo ima na umu onda i ne čudi činjenica da se svake sekunde negdje u svijetu proda 4,4 paštete Argeta.

Osim mesnih pašteta od mesa peradi u 2019. godini Argeta je u svojoj fabrici u Hadžićima započela i proizvodnju ribljih okusa, njih ukupno pet, kojima se, osim tržišta Bosne i Hercegovine, snabdijevaju tržišta regije i EU. Argeta BiH osnovana je prije 13 godina u općini Hadići, zapošljava 120 radnika, a u prozvodnji koristi 90 posto domaćih sirovina renomiranih proizvođača kokošijeg mesa, ulja, vode, soli.