open-navfaktor-logo
search
Svjetsko prvenstvo
Argentina čeka rivala u finalu: Može li Maroko zaustaviti aktuelne prvake svijeta i nastaviti svoj san?
Večeras od 20 sati na rasporedu je drugi polufinalni meč Svjetskog fudbalskog prvenstva u Katara, a sastaju se Francuska i Maroko.
14.12.2022. u 08:05
get url
text

Maroko je najveća senzacija Svjetskog prvenstva u Kataru i šta god napravili u večerašnjem meču, to će sigurno i ostati.

Francuska je veliki favorit u ovom okršaju, ali kako će Mbappe i društvo postići gol Maroku, veliko je pitanje na koje selektor Trikolora Deschamps mora naći odgovor. Maroko je na pet utakmica do sada na Mundijalu primio samo jedan gol i to autogol protiv Kanade, dok je sačuvao mrežu protiv Hrvatske, Belgije, Španije i Portugala.

Treba istaći da su izabranici Walida Regraguia prva Afrička reprezentacija koja igra polufinale SP.

Francuska, koja će pokušati odbraniti naslov svjetskog prvaka osvojen prije četiri godine u Rusiji, sa druge strane, do sada je postigla 11 golova u Kataru.

Ove dvije selekcije do sada su se sastale sedam puta. Francuska je slavila u pet navrata, dok su dva susreta završena bez pobjednika. 

Bolji iz večerašnjeg duela će u finalu igrati protiv Argentine koja je sinoć savladala Hrvatsku sa 3:0, dok će se poražena selekcija za treće mjesto boriti protiv Vatrenih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.