open-navfaktor-logo
search
Radikalan potez
Arbitri stupaju u štrajk: La Liga blizu prekida, konačna odluka bit će donesena tokom dana
Španski fudbalski arbitri spremni su stupiti u štrajk i tako zaustaviti takmičenje u La Ligi. Odluka još nije donesena, trebala bi biti tokom dana, a sudije su spremne na radikalan potez nakon niza verbalnih i fizičkih napada koje trpe u posljednje vrijeme.
18.04.2023. u 12:38
get url
text

Naime, arbitar Antonio Pozo fizički je napadnut nakon utakmice U-19 ekipa Polillasa i Calavere. Srušen je na tlo i udaran dok je ležao. Navodno je u napadu učestvovao i otac jednog igrača.

Fudbalski savez Španije osudio je taj napad.

Samo dan nakon toga direktor Valencije Javier Solis bijesno i ogorčeno nastavio je negativan trend. Dogodilo se to poslije poraza njegove ekipe od Seville kada je suđenje opisao kao "sramotno", "pljačku u slow motionu" i "sramotu pisanu velikim slovima". Vjerojatno ga zbog toga čeka kazna.

Kao rezultat tih reakcija, a one su samo dio kampanje za koju sudije u Španiji tvrde da se vodi protiv njih, sprema se štrajk arbitara.

Odluka o njemu bit će poznata danas, a potom i hoće li špansko prvenstvo biti prekinuto dok se ne pronađe rješenje za nastavak takmičenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.