Snimci koji su se pojavili govore o pravoj apokalipsi koja je iza sebe ostavila pustoš i razaranje. Na terenu već se nalaze vatrogasne ekipe, a u pomoć su kako javljaju češki mediji pozvani i vatrogasci iz drugih regiona.

Gradonačelnik Moravske Nove Vesi ne isključuje da ima i žrtava u ovom jakom nevremenu, prenosi Kurir.

Prema izjavama očevidaca poslije nevremena svi su ispričali da se jak vetar odjednom pretvorio u vazdušni vrtlog koji je rušio krovove kuća. Vatrogasci su izjavili da im je za manje od sat vremena prijavljeno rekrodnih 300 intervencija.

Najgore u ovom nevremenu su prošla sela Hruški u regionu Breclav koje je bukvalno sravnjeno sa zemljom poslije prolaska tornada. Automobili su padali na kuće,a lokalna crkva ostala je bez krova.

- Tornado je zahvatio selo, polovina sela je sravnjena sa zemljom, ostali su samo obodni zidovi bez krovova, bez prozora. Crkva nema krov, nema toranj, automobili su bacani na porodične kuće, ljudi se nisu imali gdje sakriti. Selo od crkve naniže praktično ne postoji. Škola nema fasadu, nema krov, nisam ni stigao do vrtića. Počupane su vjekovne lipe i omorike - opisao je zamjenik gradonačelnika Hruški, navodeći da je bilo povrijeđenih, ali nema tačne informacije za sada.

Prema riječima gradonačelnika Moravske Nove Ves, selo je uništeno. Oluja je prvo došla do sela Hruški, a zatim nastavila do njih.

- Kada je do nas došla oluja, cijelo selo uništeno u roku od deset minuta. Vjerovatno će biti mrtvih. Ovdje nema signala sat vremena, a nakon sat vremena stigli su vatrogasci - opisao je situaciju gradonačelnik Marek Košut.