open-navfaktor-logo
search
Poštujte pravila
Apel iz GRAS-a: Nemojte koristiti naše usluge kada zaposleni idu i vraćaju se s posla
Iz GRAS-a apeluju na putnike da u jutarnjim i popodnevnim satima ne koriste njihove usluge da bi oni koji rade mogli na vrijeme stići na posao.
19.05.2020. u 15:10
get url
text

S obzirom na to da je primjetan veći priliv putnika u jutarnjim i popodnevnim satima, kada većina ljudi odlazi na posao i vraća sa posla, molimo naše građane koji ne koriste radničke mjesečne karte da poštuju naredbu i ne ulaze u vozila javnog gradskog prijevoza od 6.30 do 9. i od 15 do 17 sati, a posebno naše starije sugrađane, penzionere koji spadaju u zdravstveno rizičnu grupu, navodi se u saopćenju GRAS-a. 

Naredbom je jasno navedeno koliko putnika se može nalaziti u vozilu tokom vožnje i svako povećanje broja putnika značilo bi ugrožavanje njihovog zdravlja. Kako nam je u ovoj situaciji najvažnije zaštititi zdravlje građana apelujemo na sve naše korisnike da se pridržavaju propisanih mjera koje nalažu obavezno korištenje zaštitnih maski i po mogućnosti rukavica. Da ulaze u vozila GRAS-a isključivo na prva  i sjede na za to obilježenim sjedištima, poštuju razmak, te ne insistiraju na ulasku u vozilo ukoliko su sjedišta popunjena.

Svi se moramo prilagoditi novonastaloj situaciji i imati strpljenja kako bismo izbjegli neželjene posljedice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.