open-navfaktor-logo
search
Problemi za Britanca
Anthony Joshua nokautiran u pripremi za napad na titulu
Nije poznato ko je bivšeg prvaka poslao na pod, no zna se da su ovoga ljeta s njim sparingovali Albon Pervizaj, Tom Little, Derek Chisora, Andrew Tabiti i Timothy Moten
02.12.2019. u 18:26
get url
text

Britanski bokser Anthony Joshua nokautiran je tokom sparinga u pripremi za novu borbu sa Andyjem Ruizom za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji koja je zakazana za 7. decembar u Saudijskoj Arabiji.

Brojni svjetski mediji prenijeli su vijest da je bivši šampion završio na podu tokom sparinga, ali bez previše detalja o dešavanjima na treningu Britanca.

VEZANA VIJEST - Na revanšu Joshue i Ruiza u Saudijskoj Arabiji u ringu neće biti atraktivnih djevojaka

Joshua će se Ruizu pokušati revanširati za iznenađujući poraz od 1. juna ove godine, kada je Meksikanac slavio u Madison Square Gardenu i tako Joshui preuzeo šampionske pojaseve u verzijama WBA (Super), IBF, WBO i IBO.

Zanimljivo da je Joshua nokautiran na treningu i tokom priprema za prvi okršaj s Ruizom.  Tada ga je nokautirao partner Joey Dawejko, a o "incidentu" se nije mnogo pričalo.

Za sada nije poznato ko je bivšeg prvaka poslao na pod, no zna se da su ovoga ljeta sa Joshuaom sparingovali Albon Pervizaj, Tom Little, Derek Chisora, Andrew Tabiti i Timothy Moten, pa u njima treba tražiti "krivca" za novo posrtanje britanskog boksera, a cjelokupna situacija sigurno bi mogla utjecati na njegovo samopouzdanje pet dana prije novog okršaja sa Ruizom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.