open-navfaktor-logo
search
Izašao pred novinare
Anel Ahmedhodžić zadužio peticu i objasnio zašto je izabrao Bordeaux
Anel Ahmedhodžić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, sinoć je stigao u Francusku, gdje će do ljeta nastupati u dresu Bordeuaxa kao posuđeni igrač.
01.02.2022. u 19:49
get url
text

Naš defanzivac sarađivat će sa Sarajlijom Vladimirom Petkovićem, koji sa klupe predvodi Bordeaux.

Ahmedhodžić je u redove šestostrukog prvaka Francuske i stigao na insistiranje trenera iz bh. prijestolnice. Danas je naš defanzivac izašao i pred medije na zvaničnoj press konferenciji.

- Bilo je mnogo zainteresovanih klubova u Evropi za mene. Pregovarao sam sa nekoliko timova, ali pratio sam svoj instinkt i osjetio sam da je Bordeaux najbolji izbor za mene.

Imali smo konkretne razgovore sa sportskim direktorm Lopesom i ljudima u klubu. Sretan sam što sam došao ovdje. Imamo dobre igrače i dobrog trenera. Ovo je veliki klub sa impresivnom infrastrukturom i sjajnim navijačima - rekao je Ahmedhodžić.

VEZANI TEKST - Anel Ahmedhodžić novi fudbaler šesterostrukog prvaka Francuske

Francuzima je predstavio i svoje fudbalske karakteristike, najavivši da će doprinijeti tome da njegov klub izađe iz krize (trenutno su jednu poziciju iznad zone ispadanje i najgora su odbrana Ligue 1 sa 53 primljena gola u 22 meča).

- Tokom proteklog mjeseca sam trenirao i osjećam da sam spreman. Dobar sam u igri jedan na jedan, ali i u zračnim duelima. Također, mogu dati doprinos u i u izgradnji napada.

Vidjet ćete sve na terenu. Smatram da ćemo biti bolji u odbrani i da ćemo primati manje golova u nastavku sezone - naglasio je Ahmedhodžić, poručivši kako će naučiti jezik i da za sada sna samo dvije riječi:

- Naprijed Bordeaux!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.