open-navfaktor-logo
search
Za švedske medije
Anel Ahmedhodžić progovorio o dešavanjima u reprezentaciji BiH
Stoper švedskog prvaka Malmoa Anel Ahmedhodžić u dosta kratkom periodu isprofilisao se u igrača od kojeg itekako zavisi igra fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, pogotovo u defanzivi.
11.09.2021. u 15:17
get url
text

Ahmedhožić je s Dennisom Hadžikadunićem opravdao pažnju bivšeg selektora Dušana Bajevića, koji je dvojicu nekadašnjih omladinskih reprezentativaca Švedske želio vidjeti u dresu BiH. Treća "meta" je bio Bećir Omeragić, no on se odlučio za Švicarsku.

Ahmedhodžić je odigrao svih 180 minuta u kvalifikacionim mečevima za SP 2022. rotiv Francuske (1:1) i Kazahstana (2:2), a medije u Skandivaniji zanimala su posljednja dešavanja među Zmajevima, pogotovo nakon što se u medijima pojavio slučaj navodnog plaćanja nastupa u bh. selekciji.

VEZANI TEKST - Menadžer fudbaleru "kupio" mjesto među Zmajevima, prethodno dao kaparu?

- Osjećaj je uvijek poseban kada sam u reprezentaciji. Drago mi je kada sam tu i timski duh je zaista fantastičan. Imamo sjajne igrače i mnogo kvaliteta. Ipak, sa strane se želi nanijeti šteta reprezentaciji. To ne utiče na mene, ali mislim ni na druge igrače - kazao je Ahmedhodžić za švedske medije, te dodao:

- Nepotrebno se kreira nešto što ne postoji, barem koliko ja znam. Ne znam mnogo, ali iz mog iskustva, sve u Bosni i Hercegovini je profesionalno. Organizacija je dobra i sve je u redu.

Inače, Ahmedhodžić je za Zmajeve debitovao u polufinalu play-offa Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske, a od tog 8. oktobra 2010. godine odgirao je ukupno osam utakmica u dresu našeg nacionalnog tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.