open-navfaktor-logo
search
Druga titula u nizu
Anel Ahmedhodžić potvrdio da u januaru napušta Malme
Anel Ahmedhodžić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, jučer je potvrdio da će u januaru napustiti Malme.
05.12.2021. u 13:58
get url
text

Stoper Zmajeva jučer je sa svojim klubom osvoji odrugu šampionsku titulu u Švedskoj, a priznaje da je bio presretan kada su navijači utrčali na teren.

- Ne znam šta mi se motalo po glavi. Samo sam vidio da svi trče. Naježio sam se. Samo sam trčao po terenu kao pile bez glave - kazao je Ahmedhodžić kroz osmijeh.

U razgovoru za Fotbollskanalen potvrdio je da mu je jučerašnja utakmica protiv Halmstadsa bila posljednja domaća u dresu Malmea.

- Trudim se da ne razmišljam o tome. Naravno da je tužno, nisam toliko razmišljao o tome - kazao je Ahmedhodžić.

Za našeg reprezentativca interes su iskazali klubovi iz nekoliko najboljih evropskih liga.

- Postoje neke lige u kojima bih voleo da igram, osjećam da sam završio sa Allsvenskanom. Dvije uzastopne titule u švedskom prvenstvu dovoljno je za ovaj put. Vratit ću se ponovo za deset godina - kaže Ahmedhodžić, dodavši:

- Već sam rekao, liga iz snova je Premier liga. Istovremeno, moram da razmišljam šta je najbolje za mene, zbog čega je zaista lijepo imati Mackana (menadžer Markus Rosenberg, op.a).

Ahmedhodžić je za Malme odigrao ukupno 81 meč i postigao tri gola. Ove godine će odigrati još jedan meč za švedskog prvaka, u srijedu na gostovanju kod Juventusa u Ligi prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.