open-navfaktor-logo
search
Novopečeni Zmaj
Anel Ahmedhodžić objasnio zbog čega voli igrati protiv timova sa Balkana
Fudbaleri švedskog Malmoa u četvrtak navečer plasirali su se u play-off Evropske lige nakon što su s visokih 5:0 savladali zagrebačku Lokomotivu.
25.09.2020. u 15:40
get url
text

Anel Ahmedhožić, stoper Malmoa koji je nedavno stekao pravo nastupa za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je cijeli meč, baš kao i Adi Nalić koji je postigao treći pogodak za švedski klub.

Nakon što je njegov tim osigurao doigravanje, kazao je da je zadovoljan pobjedom, pogotovo zbog činjenoce da je odlično čuvao Sammira, koji je prije devet godina, igrajući za Dinamo Šveđane eliminisao iz Evrope s dva gola i jednom asistencijom.

- Izgledao mi je kao tipični ulični igrač. Nije pokazao ništa posebno, činilo se kao da želi igrati sambu. Dobro smo ga zatvorili, nije uspio pokazati mnogo - rekao je Ahmedhodžić nakon utakmice za Aftonbladet.

Mladi defanzivac odigrao je dobru partiju, a ime stopera Malmoa naći će se na spisku koji će u ponedjeljak objaviti selektor Zmajeva Dušan Bajević.

Ahmedhodžić je rekao da s posebnim motivom igra utakmice protiv timova sa Balkana.

- Volim igrati protiv timova sa Balkana jer razumijem ono što goore. Ukoliko pokušaju napraviti nešto posebnom u taktičkom smislu, to odmah prenesem svojim saigračima - ispričao je Ahmedhodžić.

Ipak, novi Zmaj je kazao kako nije razgovarao sa Sammirom, Brazilcem koji je igrao za fudbalsku reprezentaciju Hrvatske.

- Meni je izgledao kao Brazilac, nisam znao da razumijem bosanski jezik, zato nismo ni pričali - rekao je Anel na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.