open-navfaktor-logo
search
Estrada
Andrija Drežnjak s pjesmom Bosanca i Dine Muharemovića osvaja bh. muzičku scenu
Napravio sam odličnu ekipu i vjerujem da ću zahvaljujući pjesmi “Život je jedan” pronaći svoje mjesto
05.05.2019. u 18:32
get url
text
Andrija Drežnjak

Mostarac Andrija Drežnjak novo je ime na muzičkoj sceni u našoj zemlji. Bez ovog odličnog pjevača iz Mostara teško je posljednjih godina zamisliti dobru feštu u gradu na Neretvi, ali i u cijeloj Hercegovini, tako da ima zakazane nastupe nekoliko mjeseci unaprijed.

Upravo zbog toga publika u našoj zemlji sretna je što je Andrija konačno snimio debitantski singl “Život je jedan”. Stihove za pjesmu napisao je poznati hitmejker Dino Muharemović, dok je aranžman djelo fenomenalnog Dragana Stojkovića Bosanca. Spot za ovu pjesmu Drežnjak je snimio u mostarskom restoranu “Taboo” u produkciji Bonk studija. Videozapis je premijerno prikazan na Grandu, a narednih dana Andrija će ga promovirati na televizijama u Bosni i Hercegovini.

– Za mene je upoznavanje s legendarnim Draganom Stojkovićem Bosancem, koji me je prihvatio u svoje okrilje na prijedlog poznatog Mostarca Milana Gare Kovčevića, bio ključni trenutak. Velike zasluge za ovu pjesmu ima i moj dragi kolega Adnan Jakupović, koji mi je preporučio hitmejkera Dinu Muharemovića – kaže Drežnjak.

Zanimljivo je da je Andrija akademski likovni umjetnik, a od 15 godine se bavi muzikom.

– Već dugo vremena planiram da snimim jednu pjesmu. Sada je došlo pravo vrijeme. Napravio sam odličnu ekipu i vjerujem da ću zahvaljujući pjesmi “Život je jedan” pronaći svoje mjesto na estradi u BiH, a potom i u regionu. Za sve je potrebno vremena i idem korak po korak – kaže Andrija, koji svira harmoniku i klavir, a priznaje da su mu uzori Halid Bešlić i Haris Džinović.

Andriju na nastupima prati “Boom Band” koji je okupio uz pomoć svog prijatelja klavijaturiste Vedrana Ćorića. Članovi benda su bubnjar Toni Šoše, bas-gitarista Luka Pavlović, gitarista Marin Opančar i prateći vokal Marijana Cvitković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.