Kako su naveli iz UPFBiH u posljednja dva dana firmama stižu ugovori za snabdijevanje električnom energijom s bitno izmijenjenim sadržajem u odnosu na prošlu godinu, što u konačnici, kako su naveli, može dovesti da toga da "cijena električne energije za kompanije ne bi bila skuplja za 20, nego 50 posto".

VEZANI TEKST - Udruženje poslodavaca traži smjenu Andelije: EPBiH novim ugovorima vrši pravno nasilje

- Mi podržavamo stav da se na sudu utvrdi ko je u pravu, a do tada su dužni ispunjavati obaveze - kaže Andelija za Faktor o plaćanju računa za električnu energiju.

Što se tiče isključenja Elektroprivrede BiH iz članstva UPBiH, Andelija kaže da je EPBiH, prije mjesec dana, donijela odluku o istupanju iz Udruzenja, jer ono, kako je naveo, "više ne štiti interese poslodavaca, već par firmi u FBiH".

- Zahtjev za moju smjenu od strane poslodavca je dokaz da radimo po zakonu i da štitimo interese EPBiH, koja je javno dobro i vlasništvo svih građana FBiH i garant dugoročnog, sigurnog snabdijevanja električnom energijom po najpovoljnijim uslovima za građane u FBiH. Niko nema pravo da svojim nerealnim zahtjevima dovodi u pitanje opstanak EPBiH - zaključio je Andelija.