navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nova pjesma

Andaluzija najavljuje Seobu: Džindasi 23. decembra objavljuju album

"Andaluzija" je crossover španskog tradicionalnog zvuka sa etno i rock muzikom, sa dvojezičnim i lucidnim tekstom, koji ostavlja publici na volju da sami zaključe o kakvoj nesretnoj ljubavi je riječ

Objavljeno: 19.12.2019. u 14:38
get url
text
Džindasi: Turneja početkom 2020.

Bend Džindas objavio je četvrti video spot za pjesmu "Andaluzija", koji ujedno i najavljuje izlazak debitantskog albuma. Režiju spota potpisuje Eldar Muhić, a produkciju studio Spectroom i McDarel Production. Spot je snimljen na koncertu "Izvan vremena za sva vremena", Želimira Altarca Čička, sa željom da široj publici prenesu atmosferu sa svojih koncerata.

"Andaluzija" je crossover španskog tradicionalnog zvuka sa etno i rock muzikom, sa dvojezičnim i lucidnim tekstom, koji ostavlja publici na volju da sami zaključe o kakvoj nesretnoj ljubavi je riječ.

Džindasi ovim video spotom najavljuju album pod nazivom "Seoba", koji zvanično izlazi 23.decembra pod markicama Muzičke produkcije BHRT za Bosnu i Hercegovinu, te Hardwired Records za Srbiju. Album će biti dostupan na svim digitalnim platformama, kao i u fizičkom obliku na preko 150 prodajnih mjesta širom naše zemlje, po cijeni od 10 KM.

Početkom februara 2020. godine, bend će krenuti na promotivnu turneju albuma po Bosni i Hercegovini i i Srbiji.