open-navfaktor-logo
search
Iskusni stručnjak
Ancelotti nakon utakmice s Genkom napušta klupu Napolija?
Eventualna pobjeda nad Genkom pred domaćim navijačima sasvim sigurno će im osigurati plasman u eliminacionu fazu
10.12.2019. u 14:59
get url
text

Fudbaleri Napolija večeras od 18.55 sati igraju posljednju utakmicu grupne faze Lige prvaka. Klub sa juga Italije ove sezone u velikoj je  rezultatskoj krizi, pogotovo u Serie A, gdje poslije 15 odigranih kola zauzimaju sedmu poziciju sa 21 bobom, 17 manje od prvoplasiranog Intera.

Ipak, u Ligi prvaka je situacija dosta bolja.  devet bodova Napolij je na drugom mjestu grupe E, a eventualna pobjeda večeras nad Genkom, pred domaćim navijačima, sasvim sigurno će im osigurati plasman u eliminacionu fazu bez obzira na ishod meča Salzburg - Liverpool.

Podno Vezuva je dosta burno još od poraza u Serie A protiv Rome i meča Lige prvaka protiv Salzburga, kada su fudbaleri Napolija odbili ispoštovati naređenje klupskog predsjednika Aurelija De Laurentiisa. Igrači su žestoko kažnjeni, a vođe pobune kojom su fudbaleri odbili odlazak u karantin, navodno će ove zime napustiti klub.

Viceprvaka Italije će, kako pišu Sky Italia i Gazzetta dello Sport, napustiti i iskusni stručnjak Carlo Ancelotti, i to već nakon utakmice protiv Genka.

- Trenerski kofer uvijek je spreman - rekao je Ancelotti na press konferenciji uoči utakmice s Genkom, te dodao:

- Ja sam spreman, to je nešto što sam iskusio još u prošlosti. Ne predstavlja mi to nikakav strah, niti se brinem, da bi mi se klub mogao zahvaliti na saradnji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.