open-navfaktor-logo
search
Bizarna situacija
Ancelotti kao trener u karijeri osvojio 21 trofej, UEFA traži da ponovo polaže trenerski ispit
Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti jedan je od najuspješnijih trenera u historiji i trenutno sa klupe vodi Real Madrid, međutim UEFA nema milosti prema njemu.  
31.01.2022. u 09:25
get url
text

Ukoliko želi da nastavi sa trenerskom karijerom, legendarni trener morat će ponovo polagati trenerski ispit. Ancelottijeva trenerska licenca istekla je 31. decembra prošle godine i mora je obnoviti, prenosi Football Italia

UEFA je poslala pismo u kojem upozorava da će 62-godišnji Italijan morati položiti ispit i dobiti sve što je potrebno prije nego što mu se certifikat obnovi.

Ancelotti je u trenerskoj karijeri vodio AC Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern, Napoli i Everton sa kojima je osvojio ukupno 21 trofej. Među tim trofejima su tri Lige prvaka, svaka od liga petice, a prošlog mjeseca sa Kraljevima je osvojio Superkup Španije.

Fudbalski savez Španije poslao je pismo UEFA-i sa ciljem da pokažu da je testiranje Carla Ancelottija nakon više od 1200 utakmica u fudbalu potpuno bizarna ideja. Odgovor UEFA-e se još čeka.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.