open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Ancelotti debitovao pobjedom, ne i Arteta
Nakon što su u prošlom kolu u gradskom derbiju savladali Tottenham (2:0), Chelsea je danas na Stamford Bridgeu poražen s 2:0 od Southamptona
26.12.2019. u 17:54
get url
text

Ni promjena trenera nije mnogo pomogla fudbalerima Arsenala. Novi menadžer Mikel Arteta nije uspio mnogo toga promijeniti za svega nekoliko dana, a Topnici su danas u gostima kod Bournemoutha odigrali 1:1.

Tim s kojim je pod ugovorom naš Asmir Begović poveo je u 35. minuti preko Goslinga, da bi Aubameyang u 64. izjednačio na 1:1, što se kasnije ispostavilo kao konačan rezultat. U redovima Arsenala zbog povrede nije bilo bh. reprezentativca Seada Kolašinca, čiji se povratak u trenažni proces očekuje početkom januara.

Golove s utakmice Bournemouth - Arsenal pogledajte OVDJE.

Neugodno iznenađenje svojim navijačima priredio je Chelsea. Nakon što su u prošlom kolu u gradskom derbiju savladali Tottenham (2:0), Plavci su danas na Stamford Bridgeu poraženi s 2:0 od Southamptona. Obafemi i Redmond bili su strijelci za goste.

Golove s utakmice Chelsea - Southampton pogledajte OVDJE.

Iskusni italijanski stručnjak i donedavni trener Napolija Carlo Ancelotti na klupi Evertona debitovao je pobjedom, doduše minimalnom. Karamele su na Goodison Parku tek u 80. minuti uspjele slomiti otpor Burnleyja, a pobjednički pogodak bio je djelo Calvert-Lewina.

"Minimalac" je upisala i Aston Villa koja je pred domaćom publikom bila bolja od Norwicha. Strijelac jedinog gola na meču bio je Hourihane u 64. minuti. Povremeni reprezentativac naše zemlje Matrio Vrančić priliku je dobio od 75. minuti kada je zamijenio McLeana.

Od 18.30 sati svoj meč 19. kola igraju Manchester United i Newcastle, dok se od 21 sat u derbiju kola sastaju dva prvoplasirana tima, Liverpool gostuje kod Leicester Cityja.

Sheffield United je niz od tri vezane pobjede prekinuo remijem 1:1 protiv Watforda. Reprezentativac BiH Muhamed Bešić ovaj susret pratio s klupe za rezerve.

Premier liga, 19. kolo:
Aston Villa - Norwich 1:0
Bournemouth - Arsenal 1:1
Chelsea - Southampton 0:2
Crystal Palace - West Ham 2:1
Everton - Burnley 1:0
Sheffield United - Watford 1:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.