open-navfaktor-logo
search
Trener Kraljeva
Ancelloti priznao: Moji igrači nisu pratili plan dogovoren u svlačionici
Fudbaleri Manchester Cityja i Real Madrida sinoć su nam priredili pravu poslasticu u okviru prvog polufinalnog meča Lige evropskih prvaka.
27.04.2022. u 09:56
get url
text

U spektakularnoj utakmici na Etihadu domaći su slavili sa 4:3, a osim sedam golova vidjeli smo pregršt prilika na obje strane, što je najava da ćemo u revanšu gledati novi spektakl.

Poslije utakmice svoje utiske otkrio je i trener kraljevskog kluba Carlo Ancelotti koji je priznao da igrači Real Madrida uopšte nisu pratili plan koji je dogovoren u svlačionici prije utakmice.

- Igrači se nisu držali plana koji je dogovoren u svlačionici. Plan nije bio da igramo tako ofanzivno i napadamo. Plan je bio da se bolje branimo što baš i nismo radili. Počeli smo utakmicu jako loše i primili ta dva gola, ali smo se vratili.

Reakcija ekipe nakon 2:0 je bila jako dobra i ostali smo u utakmici. Jednostavno moramo bolje da se branimo u ovakvim utakmicama i to je ono što tražim od igrača. Sigurno će i Pep reći da su napadači imali dosta bolju utakmicu od defanzivaca u oba tima - izjavio je italijanski stručnjak.

Revanš se igra 4. maja na Santiago Bernabeu stadionu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.