- Prošle sedmice sam bila u Federalnoj upravi policije gdje sam predala prijavu protiv Harisa Zahiragića, zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo. Naime, on je na svojoj FB stranici, svojim tumačenjem i stavljanjem u pogrešan kontekst onoga što smo rekli Jasmila Žbanić, Jasminko Halilović, Srđan Puhalo i ja, podstakao svoje pratioce da iznesu salvu uvreda i prijetnji na naš račun.

Prijavu sam podnijela i protiv svih osoba koje su na tu njegovu objavu vrijeđali i prijetili da će ugroziti našu sigurnost, pa čak i život. Tom prilikom sam prijavila i Faruka Kapidžića, bivšeg SDA ministra u Vladi KS, koji je iz konteksta izvukao moj komentar na jednu sliku i stavio ga kao opis uz sliku zapaljene svete knjige Kur'ana i time aludirao da sam fašista i islamofob.

U cilju pribavljanja dokaza o izvršenom krivičnom djelu Odsjek za borbu protiv kompjuterskog kriminala je poslao zahtjev za zamrzavanje podataka sa navedenih korisničkih računa. Na taj način su pohranjene navedene objave i komentari, pa je njihovo brisanje beskorisno.

Ovom prilikom želim pohvaliti uposlenike FUP-a, koji su vrlo profesionalno i susretljivo uradili svoj dio posla. Mi zaista imamo kvalitetnih ljudi u pravosuđu, ali ne mogu doći do izražaja od korumpiranih kadrova iz vrhova institucija, koji ih je prekrio i otežava im rad - napisala je, između ostalog, Marić i dodala da se nada da će Kantonalno tužilaštvo KS profesionalno i objektivno uraditi svoj posao.