Utorak, 16.08.2022.
FOTO: Screenshot

Amra i Edin Džeko uz djecu oboljelu od raka i tokom praznika

Kalendarska 2020. godina bila je posebno teška za djecu oboljelu od raka i njihove porodice, a donijela je velike borbe, nove strahove.

Pored borbe sa rakom oni su se suočili i s novom borbom, balansiranjem po ivici između koronavirusa i svog krhkog zdravlja.

Bilo je potrebno mnogo odricanja i snage da ostanu koliko-toliko snažni kako bi se izborili sa oba problema, ali isto tako je bilo potrebno mnogo ljubavi i podrške od društva i dobrih ljudi.

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" je uz pomoć svojih prijatelja i donatora sve vrijeme bilo tu uz njih.

Praznici su uvijek posebno vrijeme godine kada svi osjete uzbuđenje pred novom godinom, novim izazovima i ljepotama koje nosi sa sobom. Praznici su vrijeme darivanja, ljubavi, podrške i posebnih emocija.

Ujedno, praznici su prilika da drugima uljepšamo trenutak, dan ili život.

Ovi praznici bili posebni za djecu oboljelu od raka, jer su dobili posebnu pažnju od njihovih velikih prijatelja Edina i Amre Džeko.

- Edin i Amra su uvijek tu kada zatreba, u lijepim i manje lijepim danima. Oni su oslonac i uvijek sa sobom donose ljubav. Iako ih je pandemija spriječila da fizički budu tu, oni nisu dopustili da ih pandemija spriječi da pokažu da im je stalo i da brinu sve vrijeme. Za ove praznike pripremili su i poslali poklone za mališane koji se liječe na hematoonkološkim odjeljenjima u Sarajevu i Tuzli te su za svakog od njih poslali video poruku u kojoj su izrazili tugu što ih ne mogu posjetiti, ali su im uputili i riječi podrške i ljubavi - navodi se u saopćenju Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka".

- Radost i uzbuđenje kod mališana zbog poklona i onisu se mogli sakriti. Ovaj čin ljubavi izazvao je kod njih sreću, radost, ushit, a donio je bezbroj osmijeha. Osmijeh je na kraju jedino što se broji, jer nasmijati dijete u najcrnjim danima, danima kada se bori za život, je nešto neprocjenjivo - poručili su.

Ovaj gest djeci je dao novi elan, a raduju se trenutku kada pandemija prođe i ukaže se prilika da upoznaju svoje prijatelje Edina i Amru.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh