open-navfaktor-logo
search
Za Il Romanista
Amra Džeko otkrila zašto je draga navijačima Rome, kao i ponude koje je imao Edin
Fudbal je velika Edinova strast i svi je živimo zajedno, kazala je Amra Džeko
21.01.2020. u 12:02
get url
text
get url
text

Osmim prvenstvenim pogotkom u ovoj sezoni Edin Džeko ovjerio je pobjedu Rome na gostovanju kod Genoe, gdje je rimski sastav slavio s 3:1.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je u odsustvu Alessandra Florenzija s kapitenskom trakom predvodio Vučicu na stadionu "Luigi Ferraris", uvijek je u centru pažnje medija u Italiji, a pogotovo onih iz glavnog grada.

Ovoga puta je nešto više pažnje dobila Edinova suprugra Amra Džeko, koja je govorila za portal Il Romanista, koji je uglavnom posvećen fudbalerima Rome i svi dešavanjima u i oko kluba sa Olimpica.

Ipak, teme nisu bile fudbalske. Amra je više govorila o svojim projektima.

- Za mene je dužnost pomagati drugima. Želim biti glas ljudi iz Bosne, pogotovo za bolesnu djecu. Sarađujem sa organizacijom koja se zove "Srce za djecu" koja boluju od raka, a uključena sam u dva projekta koja su veoma uspješna. Jedna se zove "Moja kosa, tvoja kosa". U ovom projektu pozivamo ljude, mlade djevojke, žene, mušarkce da doniraju svoju kosu kako bi se pravile perike za djecu koja boluju od raka - kazala je supruga najboljeg bh. napadača, te dodala:

- Drugi projekt se zove "Roditeljska kuća". Radi se o ustanovi gdje borave roditelji bolesne djece, koji ne mogu boraviti u blizini njih dok su pod tretmanom. Sada se gradi i druga kuća u Tuzli, koja je udaljena dva sata vožnje od Sarajeva.

Amra je naglasila kako je posebno ponosna na svoj narod.

- Jako sam ponosna na ljude u Bosni jer svi nastoje da pomognu. Izuzetno je važno da se govori o tome da svako može napraviti nešti. Roditelji bolesne djece moraju znati da nisu sami, zbog toga je bitno da iih upoznamo i podržimo. Kada radimo zajedno, neke stvari su lakše - poručila je Amra.

Na kraju je supruga kapitena našeg nacionalnog tima govorila o Rimu, ali i o tome koliko je fudbal važan u životu njene porodice i koliko je bitan njenom suprugu.

- Naša porodica voli Romu i njen tim. Znam da sam draga navijačima Rome jer misle da je odluka da ostanemo u Rimu bila moja, ali nije. U dvije prilike smo mogli u Inter i Chelsea, no dobro nam je u Rimu. Odluke donosimo zajedno, ali Edin odlučuje o svojoj karijeri. Kod kuće živimo fudbal 24 sata dnevno, gledamo svaku utakmicu. Fudbal je velika Edinova strast i svi je živimo zajedno - kazala je Amra Džeko na kraju razgovora za Il Romanista.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.