Icertias nagrađuje kompanije za izvanredan odnos sa kupcima i saradnicima. Da bi stekao medalju "Jer mi cijenimo svoje kupce" Amko komerc je prošao strogi proces provjere i detaljno istraživanje Icertiasa. Analizira se ugled kompanije, okruženje i zaposlenici, iskustvo kupaca i povjerenje, te mišljenje i percepcija javnosti o kompaniji.

Povodom ovog prestižnog priznanja, Minela Durmo, direktorica marketinga Amko komerca je kazala: "Kao kompanija smo ponosni na naše zaposlenike, jer su posvećeni građenju odnosa sa našim kupcima i poboljšanju usluge koju im pružamo. Ovo priznanje je dokaz da smo na pravom putu, da uspješno ostvarujemo osnovnu viziju naše kompanije usmjerenu na unapređenje kvaliteta usluge koju pružamo kupcima i poslovnim partnerima."

Istakla je da zahvaljuju kompaniji Icertias što je prepoznala napore koje ulažu da kupcima osiguraju kvalitetnu uslugu.

- Kupci su najvažniji dio uspjeha i temeljni razlog našeg čvrstog držanja prestižne pozicije na bosanskohercegovačkom tržištu svih ovih godina. Nastavit ćemo i dalje davati sve od sebe kako bi iskustvo kupovine u marketima Amko komerca bilo još bolje. Osjećaj zadovoljstva je još veći kada naši kupci potvrde da smo uspjeli u tome - istakla je Durmo.

Icertias (International Certification Association GmbH) je internacionalna organizacija, osnovana 2011. godine u Švicarskoj. Bavi se istraživanjem tržišta, s fokusom na otkrivanju i nagrađivanju kompanija koje pružaju najbolje proizvode i usluge svojim korisnicima.