open-navfaktor-logo
search
Reakcije na presudu
Amir Agić: Osjećam se kao da je moja Selma ponovo pregažena
Žalosno je da je Sefić dobio 14 i po godina zatvora, a da su njegovi pomagači oslobođeni, rekao je Selmin otac 
26.09.2018. u 11:52
get url
text

Amir Agić, otac Selme Agić, koja je poginula u nesreći za koju je danas osuđen Sanjin Sefić, kazao je nakon presude da se osjeća poniženo.

- Danas se osjećam kao da je moja Selma ponovo pregažena. Znao sam u podsvijesti da nemamo države, ali sam se nadao dobru, jer sam u ovoj državi ostao. Ostat ću i borit ću se i dalje. Idemo do kraja. Ovo je žalosno da on dobije 14 i po gopdina zatvora, a njegovi pomagači da budu oslobođeni - rekao je Agić i zahvalio se novinarima na podršci.

On je kazao da niko "nije radio kako treba, ni Sud, ni Tužilaštvo, ni država" i da "zato daje podršku Murizu Memiću".

Enesa Kekić, sestra Edite Malkoč, rekla je kroz suze da "nije vjerovala u državu od početka".

Enesa Kekić: Selmu i Editu nećemo nikad zaboraviti

- Najradije bih sve zapalila, jer to je jedino pravo. Tužilaštvo nas je  iznevjerilo i svima bih poručila ko god može neka ide iz države još danas. Neka ni ne prenoći u ovoj državi. Selmu i Editu nećemo nikada zaboraviti - kazala je Editina sestra. 

Opunomoćenica porodica stradalih studentica Adela Duraković, kazala je kako je očekivala da će Sefić biti kaženjen sa bar 15 godina zatvora. 

- Razumijem da je njemu malo da mu se da milion godina za dva oduzeta mlada života, ali takav je zakon. Ovo je prvostepena presuda. Tužilaštvo će se sigurno žaliti i mi ćemo insistirati na tome. Što se tiče oslobađanja ostalih, odnosno pomagača u ovom krivičnom djelu, razočarani smo presudom i njihovom oslobođenjem. Za sestru smo pretpostavljali da će biti oslobođena, ali za ostale pomagače ne mogu da vjerujem. Mi smo u šoku da su oslobođeni pored video nadzora, poruka, telefonskih poziva i svega što se nalazi u spisu. Da su oglašeni krivim, pa makar i uslovnom osudom, osjećali bi neku satisfakciju za razliku od oslobađajuće presude - kazala je Duraković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.