open-navfaktor-logo
search
Jesenja kampanja
Amina Kajtaz brend ambasador kompanije Bosnalijek
Kako su prvi koraci ka očuvanju zdravlja sport i zdrave životne navike, što je ujedno i  akcenat ove kampanje, kompanija se odlučila podržati   Aminu  te će ona od danas biti zaštitno lice kompanije Bosnalijek i kampanje "Prvo zdravlje"
08.10.2019. u 15:19
get url
text
Amina Kajtaz, kampanja Bosnalijek

Bosnalijek, vodeća farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini, u sklopu jesenje kampanje pod nazivom "Prvo zdravlje" odlučila je podržati najuspješniju bosanskohercegovačku plivačicu i višestruku rekorderku BiH u različitim disciplinama i kategorijama, Aminu Kajtaz,  sklapanjem dogovora o saradnji.

Kako su prvi koraci ka očuvanju zdravlja sport i zdrave životne navike, što je ujedno i  akcenat ove kampanje, kompanija se odlučila podržati   Aminu  te će ona od danas biti zaštitno lice kompanije Bosnalijek i kampanje "Prvo zdravlje".

U sklopu ove kampanje, Kompanija će provoditi brojne aktivnosti u društvu koje će imati za cilj promociju zdravlja i zdravih životnih navika, poticanjem i podržavanjem mladih na bavljenje sportom,  pružanjem podrške stanovništvu u pravcu prevencije i očuvanja zdravlja kao i brzog revitaliziranja organizma u slučajevima kada se suoči sa bolesti, a kroz promociju najboljih  jesenjih preparata, saopšteno je iz sektora odnosi sa javnošću Kompanije.

- Podrška Bosnalijeka mi mnogo znači, jer će mi omogućiti da se fokusiram na svoje akademske  i sportske obaveze. Drago mi je da jedna ovakva kompanija prepoznaje mlade talente i ulaže u njih, a ja ću se truditi da ovo povjerenje opravdam i da Bosnu i Hercegovinu i Bosnalijek učinim ponosnima u svojim daljnjim pobjedama.  Moj životni stil je sport i zdrave životne navike a vizija Bosnalijeka je djelovanje u pravcu očuvanja zdravlja stanovništva, te smatram da ću biti zaista pravi ambasador ove humane vizije kompanije da je zdravlje na prvom mjestu – a sve ostalo dolazi poslije - izjavila je Amina Kajtaz.

- Izuzetno nam je drago što imamo priliku da podržimo mlade i uspješne ljude, poput Amine Kajtaz, koja je pravi uzor našim mladim generacijama.  Amina utjelovljuje sve ono na čemu se zasniva naša nadolazeća kampanja, a to je mladost, sport, snaga, pobjeda a sve sa ciljem održavanja zdravlja prije svega. Amini želimo naravno, prvo  zdravlje, a onda  još mnogo medalja, a kompanija Bosnalijek će i dalje podržavati ovakve talente koji predstavljaju ono najbolje što dolazi iz BiH i nadamo se da je ovo jedna u nizu uspješnih saradnji sa mladim i perspektivnim sportistima - izjavio je Nedim Uzunović, direktor kompanije Bosnalijek.

 U oviru podrške koju pruža mladim talentima, Bosnalijek je, već treću godinu zaredom, polazna tačka studijskog putovanja diplomiranih studenata sa čuvenog američkog univerziteta Yale, koji imaju priliku steći dragocjeno iskustvo i značajnu praksu u Bosnalijeku. Pored toga ova kompanija je  i značajan stipendista brojnih prošlih i budućih generacija mladih doktora i farmaceuta ali i drugih struka, utočište mnogobrojnih specijalizanata, te institucija koja nesebično pruža značajnu podršku akademskoj zajednici u pravcu što kvalitetnijeg obrazovanja mladih u BIH,  što potvrđuje trajno opredjeljenje kompanije za podršku mladim ljudima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.