open-navfaktor-logo
search
Skupština u Zenici
Amila Bećirević nova direktorica Ljekarske komore FBiH
Ljekarska komora Federacije Bosne i Hercegovine dobila je novo rukovodstvo. U naredne četiri godine funkciju predsjednika ove asocijacije obnašat će Amila Bećirević iz Tuzle, dok je za predsjednika Skupštine izabran Amir Iglica iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
10.10.2020. u 17:57
get url
text

- U naredne četiri godine planiram raditi na afirmaciji ljekarske struke, poboljšanju statusa ljekara i poboljšanju zdravstvene zaštite naših osiguranika - rekla je Amila Bećirević, javlja BHRT.

Izbornoj sjednici Skupštine Federalne Ljekarske komore, koja je održana u Zenici, nisu prisustvovali ljekari iz Opće bolnice "Dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo. Razlog tome su problemi vezani za izbor rukovodstva u kantonalnoj, sarajevskoj komori koji će epilog dobiti na sudu.

Protivkandidat doktorici Bećirević i dosadašnji predsjednik komore Harun Drljević na sjednici je povukao svoju kandidaturu.

- Ovo što smo do sada uradili pokazalo se vrlo korisnim. Postali smo prepoznatljivi, a sada je vrijeme da novo rukovodstvo preuzme odgovornost za federalnu komoru - rekao je Drljević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.