open-navfaktor-logo
search
Preciznije informacije
Amerikanci najavljuju povratak Jusufa Nurkića na NBA parkete
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić još se oporavlja od teškog loma noge.
24.02.2020. u 16:27
get url
text

Ipak, centar Portland Trail Blazersa već neko vrijeme je u trenažnom procesu, a posljednje informacije iz Sjedinjenih Američkih Država govore kako bi se na NBA terene mogao vratiti u prvoj ili drugoj sedmici marta.

Gubitak nekoliko kilograma mogao bi biti ključan za Nurkića. Naime, gubitak oko 4,5 kilograma neće značiti da ne može čuvati najveće igrače u ligi.

Nurkić je prema informacijama prije nego se povrijedio imao oko 127 kilograma, a koji kilogram manje učinio bi ga pokretljivijim.

Pojedine stranice koje prate dešavanja u ekipi iz Rip Cityja smatraju kako će Nurkić na povratku dobijati između 10 i 14 minuta. Samo u slučaju da Hassan Whiteside dospije u problema sličnim greškama, Nurkić bi mogao dobiti i veću minutažu.

Ripcityproject.com piše kako će na početku Nurkić jako teško moći igrati na isti način na koji je to činio prije teškog loma noge.

- Borba za minutažu s Whitesideom bit će jako zanimljiva. Ipak, Nurkiću će biti potrebno vrijeme do kraja regularnog dijela sezone kako bi se u potpunosti oporavio ali i skupio veću minutažu. Ipak, ukoliko Blazersi ne izbore play-off teško da ćemo ovu dvojicu gledati u borbi za minute na terenu - piše pomenuta internet stranica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.