open-navfaktor-logo
search
Priznanje
Amerikanac Brad Keywell novi EY svjetski biznismen godine
Titulu najboljeg EY Svjetskog biznismena godine Keywell je osvojio u konkurenciji 57 nacionalnih pobjednika iz 47 zemalja svijeta
09.06.2019. u 14:31
get url
text
Brad Keywell

Čelni čovjek kompanije Uptake Technologies Inc., američki biznismen Brad Keywell, koji se bavi softverskim rješenjima i prediktivnom analitikom, proglašen je novim EY Svjetskim biznismenom godine.

Titulu najboljeg EY Svjetskog biznismena godine Keywell je osvojio u konkurenciji 57 nacionalnih pobjednika iz 47 zemalja svijeta i tako postao devetnaesti biznismen kojem je kroz program revizorsko-konsultantske firme EY pripala titula najboljeg svjetskog biznismena, priopćili su u nedjelju iz agencije Millenium promicija.

Brad Keywell, nakon što je uspješno pokrenuo šest firmi, od kojih je jedna i kompanija Groupon, godine 2014. je osnovao Uptake Technologies Inc. Bave se osmišljavanjem softvera za prediktivnu analitiku, a danas sarađuju sa desetinama industrijskih kompanija kojima pomažu odrediti kada neki dio opreme ne funkcionira ili će se pokvariti. Na inovativan način analiziraju podatke iz senzora na industrijskim mašinama i opremi, a zatim koriste naučne modele za predviđanje problema prije nego se pojavi.

Predviđanjem potencijalnih kriznih tački u procesu, Uptake svojom analitikom poboljšava produktivnost i učinkovitost te upotrebom umjetne inteligencije direktno stvaraju poslovnu vrijednost. Od svog osnutka, Uptake Technologies, Inc. narastao je s 50 na 750 ljudi i postao najbrži start-up procijenjene vrijednosti od dvije milijarde dolara.

Novi EY Svjetski biznismen godine Brad Keywell, između ostalog, osigurava kontinuiranu kulturu inovacija u kompaniji. To potiče njegovu sposobnost privlačenja vrhunskih talenata i poticanje kontinuiranog učenja, uključujući pokretanje programa Uptake U, internog programa obrazovanja i razvoja dostupnog svim zaposlenicima.

- Poduzetništvo nije samo razbijanje kalupa, to je istovremeno i stvaranje novih načina da ostvarite svoje ideje i postignete željeno. Revolucija u prikupljanju podataka i prediktivni uvidi u procese koji ometaju globalnu proizvodnju tek su u povojima. Kao biznismen u ovom nastajućem, rastućem i neizbježnom prostoru, razmišljam o stvaranju dugoročno održivih rješenja za neke od najvažnijih ekonomskih i društvenih izazova na svijetu. Ponizan sam i zahvalan što je moj trud prepoznat i nagrađen na ovaj način - izjavio je Brad Keywell nakon dodjele prestižne nagrade.

Svečanost proglašenja EY Svjetskog biznismena godine održana je u Monte Carlu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.