open-navfaktor-logo
search
Tragedija
Amerika ponovo u šoku: Žena ubijena dok je igrala video igrice s osmogodišnjim nećakom
To je besmisleno - rekao je njen otac Marquis Jefferson. "Morate znati da je to nečija kćerka... Neko ju je volio, mora biti bolji način. Nije moralo biti tako"
14.10.2019. u 20:17
get url
text
Snimak s kamere koju je na sebi imao policajac

U posljednjim mjesecima svog života, Atatiana Jefferson (28) preselila se u drugi grad da bi se brinula o svojoj bolesnoj majci. U posljednjim minutama svog života igrala je video igrice sa svojim nećakom, dok je njena majka bila u bolnici. Sekunde prije smrti policajac iz Fort Wortha u Teksasu ubio ju je u spavaćoj sobi, odmah do njenog osmogodišnjeg nećaka, javlja CNN.

- To je besmisleno - rekao je njen otac Marquis Jefferson. "Morate znati da je to nečija kćerka... Neko ju je volio, mora biti bolji način. Nije moralo biti tako".

Bijes se ponovo širi SAD-om, jer je još jedna crna osoba ubijena u svom domu od strane bijelog policajca. Samo 30 milja istočno, Botham Jean je ubijen u svom stanu prošle godine od strane policajke iz Dallasa koja je zamijenila njegov stan za svoj.

Snimka s kamere policajca koja je bila na policajcu koji je ubio Jefferson, pokazala je da je žena imala manje od dvije sekunde da se povinuje komandama policajca prije nego što je zapucao.

Sve je počelo kada je zabrinuti komšija primijetio da su vrata kuće otvorena usred noći. Pozvao je policijski broj za slučajeve koji nisu hitni . Kamera prikačena na policajca snimila je policajca kako prilazi prozoru, uperivši baterijsku lampu prema tamnoj sebi.

- Ruke gore! Pokaži mi ruke! - završtao je pri tome se ne pradstavivši kao policajac. Manje od dvije sekunde kasnije ispalio je tri hica. Bio je usred izgovaranja "pokaži mi" po drugi put.

Atatiana Jefferson bila je proglašena mrtvom nekoliko minuta kasnije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.