open-navfaktor-logo
search
24. godišnjica
Američki State Department odao počast žrtvama genocida u Srebrenici
Sjedinjene Američke Države i dalje ostaju čvrst partner naroda u Bosni i Hercegovini
11.07.2019. u 13:36
get url
text

Američki State Department objavio je saopćenje povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici u kojem je naglasio da se američki narod pridružuje pridružuje građanima Bosne i Hercegovine u čast sjećanja na više od 8.000 nevinih žrtava.

-Ovo bolno poglavlje u evropskoj historiji ne smije se nikada poreći niti zaboraviti. Stojimo s onima koji i dalje traže pravdu. Potvrđujemo našu stalnu podršku onima koji rade na poštivanju dostojanstva svih žrtava, uključujući i one koji još čekaju svoje posljednje počivalište. Tragični događaji iz prošlosti podsjećaju nas na potrebu da radimo na jedinstvu za bolju budućnost, stabilnost, prosperitet uključujući sve građane Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju koje je potpisao Michael Pompeo, američki državni sekretar. 

Kako se dalje navodi, Sjedinjene Američke Države i dalje ostaju čvrst partner naroda u Bosni i Hercegovini, te potvrđuju predanost izgradnji mira i prosperiteta u cijeloj regiji i osiguravanju da se takva tragedija više nikada ne ponovi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.