open-navfaktor-logo
search
Nakon presude
Američki pastor Brunson privatnim avionom otputovao u Njemačku
Sud u Turskoj osudio je danas američkog svećenika Andrewa Craiga Brunsona na tri godine, jedan mjesec i 15 dana zatvora, no istovremeno su mu ukinute mjere zabrane, kućnog pritvora i napuštanja zemlje, čime Brunson izlazi na slobodu
12.10.2018. u 23:27
get url
text

{$galerijaFotografija}

Američki pastor Andrew Craig Brunson  je napustio svoju rezidenciju u turskoj zapadnoj provinciji Izmir te privatnim avionom otputovao u Njemačku, javlja Anadolu Agency (AA).

Sud u Turskoj osudio je danas američkog svećenika Andrewa Craiga Brunsona na tri godine, jedan mjesec i 15 dana zatvora, no istovremeno su mu ukinute mjere zabrane, kućnog pritvora i napuštanja zemlje, čime Brunson izlazi na slobodu.

Brunson je uhapšen 9. decembra 2016. godine i otad se nalazio u pritvoru. Optužen je za djelovanje i špijunažu u korist terorističkih organizacija PKK i Fetullahci (FETO).

Na zahtjev Tužilaštva, sud u Izmiru mu je 18. jula izrekao mjeru pritvora tokom sudskog postupka, ali je, zbog njegovih zdravstvenih problema, ta mjera preinačena u kućni pritvor.

U optužnici koju je podiglo Tužilaštvo u Izmiru navodi se da je bio u kontaktu sa članovima terorističke organizacije FETO.

Američki pastor Brunson privatnim avionom otputovao u Njemačku
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.