open-navfaktor-logo
search
Dva košarkaška diva
Američki novinar otkrio zašto je Jokić plakao zbog Nurkića
Srbijanski centar Nikola Jokić i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić jedno vrijeme su dijelili svlačionicu u redovima Denver Nuggetsa, a dvojica centara u dobrim su odnosima i dan danas kada su sretnu na parketu.
20.02.2021. u 11:48
get url
text

Ipak, da se Jokić i Nurkić nisu najbolje slagali na terenu svjedoči i informacija koju je na svom Twitter profilu otkrio novinar portala theDNVR.com Harrison Wind, a koju je dobio od trenera Nuggetsa Michaela Malonea.

Sada kada je Jokić u fokusu javnosti u Sjedinjenim Američkim Državama zbog činjenice da je uvršten u startnu petorku za NBA All-Star utakmicu, Wind je napisao kako je srbijanski centar zaplakao zbog Jusuf Nurkića.

- Malone (trener Nuggetsa op.a) kaže kako je Jokić došao kod njega suznih očiju tokom sezone 2017. da ulazi s klupe jer je bio toliko frustiran zbog činjenice da njegova saradnju s Nurkićem ne funkcioniše najbolje - napisao je Wind.

Zanimljivo da je Nurkić iste godine trejdovan u Portland Trail Blazerse.

- Od tada, krenuo je punom brzinom naprijed - konstatovao je Wind za Jokića i njegov razvoje i napredak u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.