open-navfaktor-logo
search
Veznjak Zmajeva
Amer Gojak: "Ako se poklope neke stvari, možemo razveseliti naciju"
Vezni igrač naše reprezentacije Amer Gojak došao je na okupljanje za utakmice Lige nacija sa osvojenim HNL-om.
02.06.2022. u 12:23
get url
text

Da li je, i koliko to utjecalo na njegovo samopouzdanje, šta ga raduje na okupljanjima i o drugim stvarima govori je za službenu stranicu Fudbalskog saveza BiH.

- Uvijek je lijepo završiti sezonu s naslovom, ali ne bih baš rekao da je to puno utjecalo na moje samopouzdanje, jer kada ste igrač Dinama onda je to navika. Često osvajamo trofej i to nam je prešlo u naviku - kazao je Gojak, govoreći i o svom statusu u zagrebačkom klubu:

- Igrač sam Dinama, imam ugovor još godinu i svi moji planovi su vezani uz Dinamo. Ako nešto bude drugo, to ću raditi u dogovoru sa klubom i porodicom. Za sada je sve kako treba biti. Što se tiče reprezentacije, jasno je da se vidim najdalje što mogu. Imamo kvalitet, imamo nacionalni zanos i sve što treba za jedan pravi rezultat. Vrijeme je da ga napravimo.

Otkrio je i šta ga najviše raduje kad dođe na pripreme reprezentacije.

- Uvijek se razveselim kad vidim poznata lica iz reprezentacije, prijatelje, navijače koji nas dočekaju. Poseban je osjećaj biti dio reprezentacije i uvijek sam uzbuđen kad se bliži dolazak, kao da mi je prvi put.

Takmičenje u Ligi nacija, počinjemo duelom protiv Finske. Šta smo naučili z ranijih susreta sa njima, što možemo iskoristiti kao našu prednost?

- Svakako smo iskusniji. Učili smo na svim onim utakmicama koje su završavale kako su već završavale. Sve to nas čini boljim i ozbiljnijim pred svaki novi ciklus. Nadam se da ćemo to pokazati već ovih dana - rekao je Gojak, koji ima velika očekivanja od narednih utakmica:

- Očekivanja su uvijek najviša moguća kada je BiH u pitanju. Ponavljam, imamo kvalitet, a to je najvažnije. Ako se poklope neke stvari, možemo razveseliti naciju. Siguran sam u to.

Zmajevi će Ligu nacija otvoriti 4. juna gostovanjem u Helsinkiju kod Finske, a potom slijede mečevi protiv Rumunije (7. juna u Zenici), Crne Gore (11. juna u Podgorici) i Finske (14. juna u Zenici).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.