open-navfaktor-logo
search
Iskusni stoper
Amer Dupovac potpisao novi trogodišnji ugovor sa Sarajevom
Iskusni defanzivac Sarajeva Amer Dupovac potpisao je novi ugovor s prvakom Bosne i Hercegovine prema kojem će i u naredne tri godine nositi dres Bordo kluba.
21.02.2021. u 11:24
get url
text

Dupovac koji je ponikao u redovima tima sa Koševa neizostavna je karika u timu Vinka Marinovića, a kaže da je zadovoljan svim što je ekipa ostvarila u posljednje vrijeme.

- Odlične dvije sezone su iza nas, sada nastavljamo samo dalje. Ponosan sam što mogu reći da u svom Sarajevu dijelim svlačionicu sa ovim momcima, da nas bodre ovakvi navijači. Svjestan sam odgovornosti i naših ciljeva, te obećavam da ću i dalje svaku utakmicu davati sve od sebe na terenu - kazao je Dupovac.

Dvadesetdevetogodišnji igrač upisao je ukupno 188 nastupa za FK Sarajevo, a postigao je ukupno osam pogodaka.

- Dupovac odlično funkcioniše sa ekipom, kako sa iskusnim tako i mlađim igračima. Jako smo sretni što smo uspjeli dogovoriti nastavak saradnje. Siguran sam da će još jednom opravdati povjerenje navijača i stručnog štaba u nastavku sezone - kazao je sportski direktor Sarajeva Emir Hadžić.

Podsjećanja radi, prvi profesionalni ugovor za Bordo klub Amer je potpisao 2010. godine, a debitantski nastup uslijedio je iste godine protiv ekipe Sloge. Sa Sarajevom je osvojio ukupno pet pehara - dva Kupa BiH i tri titule šampiona BiH.

Pored Sarajeva Dupovac je nosio dres Sheriffa, RNK Split, te Borca iz Čačka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.