open-navfaktor-logo
search
Najbolji bh. atletičar
Amel Tuka podržao cross country Oružanih snaga BiH
Ceremonija otvaranja Cross trke povodom Dana OSBiH počela je intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine, a ceremoniju je otvorio zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić
08.11.2018. u 12:08
get url
text
Amel Tuka

Drugi Cross country Oružanih snaga BiH održan je 7. novembra 2018. u kasarni Rajlovac, a u povodu obilježavanja 1. decembra – Dana OSBiH i 13. godišnjice od formiranja Oružanih snaga BiH.

Ceremonija otvaranja Cross trke povodom Dana OSBiH počela je intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine, a ceremoniju je otvorio zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić.

U svom obraćanju, generalmajor Ivica Jerkić zahvalio se ekipama i pojedincima koji su uzeli učešće u Cross trci povodom Dana OSBiH, a posebnu zahvalnost iskazao je promotoru Cross trke našem najboljem atletičaru Amelu Tuki, osvajaču bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu 2015.

Pored ekipe iz Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine nastupili su još Atletski klub Novi Grad, Atletski klub Istočno Sarajevo, Atletski klub Goražde, Atletski klub Bosna, kao i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu i EUFOR-a.

Signal za start dao je promotor trke, naš najbolji atletičar Amel Tuka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.