open-navfaktor-logo
search
Mladi i skupi
Ambramovich spreman "odriješiti kesu": Lampard pripremio listu želja za sljedeću sezonu
Vlasnik Chelseaja Roman Abramovich spreman je menadžeru svog kluba Franku Lampardu osigurati finansijsku podršku kako bi u narednom prijelaznom roku realizovao željene transfere.
02.06.2020. u 13:38
get url
text

Klubu sa Stamford Bridgea su jedno vrijeme bili zabranjeni transferi, a Lampard sada želi ojačati tim kako bi imao konkurentniji roster za narednu sezonu.

Kako piše portal The Atletic, menadžer Plavaca je sastavio listu želja koju predvode napadački talenti iz njemačke Bundeslige. Problem za Lamparda mogao bi biti taj što je mnogo klubova koji bi u svojim redovima rado vidjeli Kaija Kavertza (Bayer Leverkusen), Jadona Sancha (Manchester City) i Timu Wernera (RB Leipzig), a među željama nekadašnjeg reprezentativca Engleske je i Moussa Dembele iz Lyona.

Osim spomenutih ofanzivaca Lampard već neko vrijeme prati i Bena Chiwella, no cijena od 85 miliona funti, koliko za svog defanzivca traži Leicester City, mogla bi biti veliki kamen spoticanja u realizaciji ovog transfera.

Ipak, kako prenosi Daily Mail, menadžer Chelseaja se nada da bi pandemija koronavirusa, odnosno kriza koju je proizvela, mogla oboriti cijenu za fudbalera Lisica.

Lampardove želje sve su osim jeftine. Tako bi ga Sancho mogao koštati oko 100 miliona funti, dok bi Werner, kojeg navodno želi i trener Liverpoola Jurgen Klopp, mogao biti duplo jeftiniji. U svemu je teško je vjerovati da će se Bayer Leverkusen svog kapitena odreći za iznos manji od 50 miliona funti, pogotovo što je Barcelona jedan od timova koji već odavno zagleda mladog Nijemca.

Chelsea je već za 33 miliona funti dogovorio transfer Ajaxovog napadača Hakima Ziyecha.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.