open-navfaktor-logo
search
U domovini najljepše
Ambiciozni Kulid Vereget vratio se iz Kuvajta pa u Jajcu pokrenuo biznis
Da nigdje nije ljepše nego u svojoj domovini, potvrdio je mladi i ambiciozni Kulid Vereget.
04.06.2022. u 16:22
get url
text

On je sa 13 godina otišao u Kuvajt, gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje, kao i Fakultet islamskih nauka i arapski jezik, i nakon svega se vratio u Jajce, gdje je pokrenuo biznis.

Kako sam kaže, iako je nakon završetka školovanja imao mnogo poslovnih ponuda u Kuvajtu i šire, odlučio se vratiti u svoj grad te svu svoju energiju, poznanstva i resurse usmjeriti u lokalnu zajednicu. U BiH otvorio je firmu "Magnolia" d.o.o. Jajce, koja se bavi promocijom bh. turizma u zemljama kao što su Kuvajt, Saudijska Arabija, UAE, Katar i druge.

– Cilj mi je da budem najbolji u onome što radim, a sve u svrhu razvoja našeg grada u turističkom smislu. "Magnolia" posjeduje tri male i jednu veliku brodicu modernog dizajna i opreme i šatore za dnevno odmaranje uz obalu Velikog Plivskog jezera u istočnjačkom ambijentu, što je, sasvim sigurno, nova turistička ponuda u našem gradu – kazao je Vereget za Jajce.online.

Ideju za drugačiji vid ponude našao je na turističkim platformama i poželio je da unese duh Orijenta na bajkovitim plivskim jezerima.

– Inspiraciju za ovaj vid turističke ponude pronašao sam na Booking.com, koji na svojoj platformi u Švicarskoj i Norveškoj nudi nešto drugačiji odmor u šatorima, uz bajkoviti pogled. Ako volite boravak u prirodi, onda je vrijeme da isprobate odmor u istočnjačkom ambijentu – kazao je Vereget.

Iz godine u godinu, sve više arapskih turista posjećuje Bosnu i Hercegovinu. Naša zemlja, ali i grad Jajce postaju raj na zemlji za arapske turiste koji traže utočište od ljetnih vrućina. Sada imaju priliku uživati u istočnjačkom ambijentu i u BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.