open-navfaktor-logo
search
Bh. strongman
Ambešković: Uspjeh u Londonu sam posvetio svima koji vole zastavu koju sam iznio na Wembleyju
Na kraju sam zauzeo treće mjesto sa podignutih 440 kilograma čime sam popravio svoj rekord za 17.5 kilograma – kaže za naš portal
07.07.2019. u 21:36
get url
text

Bh. strongman Nedžmin Ambešković na prestižnom takmičenju "Giants Live", koje je jučer održano na kultnom stadionu Wembley u Londonu, osvojio je treće mjesto u deadliftu.

Prvo mjesto, sa 454 podignuta kilograma, podijelili su Jerry Pritchett i Rauno Heinla.

- Wembley je bio domaćin kvalifikacionog takmičenja za World Strongest Man 2020, te Svjetskog prvenstva u deadliftu na kojem sam učestvovao kao prvi Bosanac na prestižnom takmičenju najjačih ljudi svijeta. Na kraju sam zauzeo treće mjesto sa podignutih 440 kilograma, čime sam popravio svoj rekord za 17.5 kilograma – kaže za Faktor Nedžmin Ambešković.

Nedžmin i Damir Hadžalić

Ambešković je prilikom predstavljanja izašao uz pjesmu Dine Merlina "Da te nije Alija", a nosio je zastavu Bosne i Hercegovine.

- To je moja omiljena pjesma. To je prava patriotska pjesma, a kada je u pitanju uspjeh u Londonu, posvetio sam ga svima koji istinsko vole zastavu koju sam iznio na Wembleyju. Posebno bih se zahvalio brojnim Bosancima koji su me bordili prije takmičenja i bili mi podrška u dvorani. Tu su sjajni momci koje sam prvi put upoznao, kao što je Amer Milišić ili Damir Hadžalić, koji je porijeklom iz BiH i koji se bavi dizanjem tegova, a takmičio se u bodibildingu i powerliftingu - nastavlja Nedžmin.

Bh. strongmana u narednom periodu očekuju nova iskušenja.

- Već krajem mjeseca, tačnije 27. jula, očekuje me takmičenje za najjačeg čovjeka Švedske i, ako Bog da, finale u oktobru. U septembru sam pozvan na Arnold Classic Europe - kaže na kraju Ambešković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.