open-navfaktor-logo
search
U posjeti
Ambasadorica Kraljevine Švedske u Srebrenici: Planirana adaptacija stanova za mlade bračne parove u Skelanima
Johanna Stromquist, ambasadorica Kraljevine Švedske u BiH, danas je posjetila općinu Srebrenica gdje je razgovarala sa zamjenikom načelnika Općine Hamdijom Fejzićem, predsjednikom Skupštine Nedibom Smajićem te potpredsjednikom Dragićem Glišićem.
10.03.2020. u 16:20
get url
text

Stromquist nije davala izjave za medije, ali potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica Dragić Glišić kazao je da su na sastanku razgovarali o prijedlozima i projektima koji će eventualno biti realizirani u saradnji sa Švedskom ambasadom.

- Bilo je riječi o ekološkim projektima, kao i projektima prekogranične saradnje vezano za dva nacionalna parka "Drina i Tara". Bilo je razgovora o adaptaciji stanova za mlade bračne parove na području Skelana. Razgovarano je i o eventualnoj studijskoj posjeti Švedskoj kao i o obilježavanju 25. godišnjice komemoracije u Potočarima zašto je tražena finansijska podrška bošnjačkih predstavnika - kazao je Glišić.

Predsjednik Skupštine općine Srebrenica Nedib Smajić rekao je da je ambasadorica Švedske Johanna Stromquiat upoznata o svim aktivnostima rada Općine tokom 2019. godine.

- Razgovarali smo o obilježavanju 25. godišnjice genocida i iznijeli neke prijedloge kada je u pitanju pomoć Srebrenici. Nadamo se obastranoj saradnji sa ambasadoricom Švedske - istakao je Smajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.