Vučić je ovom prilikom objasnio stav Srbije kazavši da je njegova zemlja posvećena očuvanju mira i poštovanju briselskog sporazuma.

- Posvećeni smo očuvanju mira i poštovanju briselskog sporazuma, ali nećemo dozvoliti ponižavanje ni Srbije ni njenih građana - rekao je Vučić.

Srpski građani sa sjevera Kosova od prošle sedmice blokiraju puteve koji vode ka prelazima Jarinje i Brnjak u znak protesta zbog odluke Vlade Kosova o uvođenju recipročnih mjera obaveznih probnih tablica za registarske tablice iz Srbije, kao i uklanjanje KS tablica i tablica sa skraćenicama gradova na Kosovu koje izdaje Srbija, koje su ilegalne na teritoriji Kosova.

Inače, premijer Kosova Albin Kurti je pozvao lokalne vlasti i grupe građana da uklone prepreke sa puta i da prekinu protest. Istakao je da su specijalne policijske snage poslate na sjeverne granične prelaze ka Srbiji da bi zaštitile graničnu policiju, te da nisu uperene protiv bilo koga. Kurti je rekao da Kosovo želi slobodu kretanja i da se o tome treba razgovarati u Briselu.