open-navfaktor-logo
search
Posjete
Ambasador Turske u Tuzlanskom kantonu: Nastavak privredne i kulturne saradnje
Saradnja sa Tuzlanskim kantonom je pozitivan primjer uspješne saradnje, što je osnov za dalje unaprjeđenje postojećih odnosa, rekao je turski ambasador Koc
17.09.2019. u 13:06
get url
text

Haldun Koc, ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini danas je sa saradnicima posjetio Denijala Tulumovića, premijera Tuzlanskog kantona. Tom prilikom razgovaramo je o dosadašnjoj saradnji Vlade i kantonalnih institucija sa ambasadom Turske u BiH, realizaciji zajedničkih projekata, te planovima i projektima koji se mogu planirati u budućnosti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Posebna pažnja posvećena je stanju u oblasti privrede i privrednim subjektima koji, kao turski investicijski projekti, djeluju na području Tuzlanskog kantona, ali i projektima u oblasti obrazovanja.

Ambasador Koc je izrazio podršku aktivnostima Vlade Tuzlanskog kantona i ukazao da turska ambasada, imajući u vidu brojne privredne subjekte i turske investicije, ima poseban odnos prema Tuzli i Tuzlanskom kantonu.

-Saradnja sa Tuzlanskim kantonom je pozitivan primjer uspješne saradnje, što je osnov za dalje unaprjeđenje postojećih odnosa. Drago nam je vidjeti pozitivne pomake i podršku koju turski investitori imaju u Tuzlanskom kantonu. Njihovo uspješno poslovanje će se sigurno pozitivno odraziti i na ukupnu ekonomiju Tuzlanskog kantona, broj uposlenih, ali i uopštee kvalitet života građana. Posebno raduje dobra prihvaćenost turskih investitora i doživljavanje ovih kompanija svojima - istakao je Koc.

Tulumović je naglasio da Vlada Tuzlanskog kantona djeluje kao jedan tim i da smatra da je za prva dva mjeseca, i pored činjenice da su imenovani u vrijeme godišnjih odmora, uradila mnogo.

-Neke od tih aktivnosti bile su upravo usmjerene u stvaranje boljih uslova za rad privrednih subjekata. U tom smislu Vlada će zajedno sa svim ministarstvima i ubuduće biti servis i partner privrednim društvima i investitorima za rješavanje izazova s kojima se budu susretali - zaključio je Tulumović.

Osim premijera, današnjem sastanku su prisustvovali ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Elvir Rožnjaković i ministar privrede Asmir Hasić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.