open-navfaktor-logo
search
Paljenje zastave
Ambasador Srbije pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore
Pozivamo Vladu Republike Srbije da, u skladu sa svojim nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama hitno reaguje na ovaj vandalski čin i da nadležni organi što prije preduzmu odgovarajuće mjere protiv organizatora i počinilaca koji narušavaju bezbjednost prostorija Ambasade Crne Gore, navode u crnogorskom Ministarstvu
03.01.2020. u 13:07
get url
text

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore pozvalo je na razgovor ambasadora Srbije Vladimira Božovića zbog sinoćnjih incidenata u Beogradu.

Mediji su sinoć javili da su navijači Košarkaškog kluba Crvena Zveda protestovali ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu i palili crnogorsku zastavu vatrometom.

Iz crnogorskog Ministarstva najoštrije su osudilli incident ispred zgrade Ambasade Crne Gore u Srbiji.

- Zbog pokušaja paljenja crnogorske zastave i kontinuiranih nasrtaja na crnogorsku zastavu i Ambasadu u Beogradu, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović je pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova - navodi se u reagovanju.

Ističe se i da je neprihvatljiv nasrtaj na Ambasadu i državne simbole susjedne i prijateljske zemlje i upozorava da se radi o, kako tvrde, neometanom nacionalističkom piru.

Iz Ministarstva su podsjetili da organi bezbjednosti Republike Srbije nijesu reagovali iako je napad na Ambasadu bio najavljen prije dva dana i trajao više od sat vremena. Ističe se i da je obaveza zemlje prijema je da, kako navode u MVP, osigura normalno funkcionisanje i bezbjednost diplomatsko-konzularnih predstavništava drugih država i da spriječi ovakve incidente koji mogu negativno uticati na bilateralne odnose dvije države.

- Pozivamo Vladu Republike Srbije da, u skladu sa svojim nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama hitno reaguje na ovaj vandalski čin i da nadležni organi što prije preduzmu odgovarajuće mjere protiv organizatora i počinilaca koji narušavaju bezbjednost prostorija Ambasade Crne Gore - tvrde u crnogorskom Ministarstvu.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.