open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Ambasador Saudijske Arabije u BiH uručio 1.000 iftarskih paketa socijalno ugroženim
Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hani bin Abdullah Mominah uručio je danas vrijednu donaciju, oko 1.000 iftarskih paketa koji će biti podijeljeni socijalno ugroženim porodicama.  
30.04.2020. u 14:10
get url
text

- Sastali smo se da obilježimo projekt podjele iftarskih paketa kralja Selmana bin Abdul Aziza, kojim je obuhvaćeno 18 zemalja svijeta. Prioritet nam je prijateljski narod BiH - istakao je ambasador te dodao da je tim projektom obuhvaćamo oko pet miliona ljudi u cijelom svijetu.

Ambasador je uputio iskrene čestitke građanima BiH povodom mjeseca ramazana, ističući da je u vrijeme tog mjeseca uobičajeno da se porodice i društvo zbližavaju, ali da je zbog pandemije koronavirusa ograničen fizički kontakt te da su porodice u srcima još uvijek blizu.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Jasna Agić zahvalila je ambasadoru Kraljevine Saudijske Arabije u BiH jer u teškim trenucima pomaže KS, ali i cijelu BiH.

Dodala je da će humanitarni paketi biti podijeljeni najugroženijim porodicama putem Centra za socijalni rad KS-a.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka koji je kazao da projekt predstavlja dokaz o dobroj saradnji između dvije države te jasnu podršku Kraljevine narodu BiH.

Riječ je o drugom djelu humanitarne akcije koja sadrži 1.000 prehrambenih paketa namijenjenih socijalno ugroženim osobama. Ukupna vrijednosti oba projekta je više od 100.000 KM. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.