Susreti

Ambasador Nelson: Veoma je štetno da Parlamentarna skupština BiH ne radi

Objavljeno: 12.11.2019. u 18:02

U fokusu razgovora Izetbegovića i Nelsona bio je proces formiranja novog saziva Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH, kao i  deblokada rada Parlamentarne skupštine BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović primio je danas u posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Erica Nelsona.

U fokusu razgovora bio je proces formiranja novog saziva Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH, kao i  deblokada rada Parlamentarne skupštine BiH.

Sagovornici su se složili da je od izuzetnog značaja za BiH da ima funkcionalne institucije, koje rade za dobrobit građana.

Ambasador Nelson je potcrtao da je jako štetno za građane i državu da Parlamentarna skupština BiH ne radi i da je potrebno učiniti dodatne napore kako bi se pokrenuo rad najvišeg zakonodavnog tijela u BiH.

Istaknuto je da je od najveće važnosti nastaviti sa provođenjem reformi, kako bi poboljšao standard građana, osnažila borba protiv korupcije, te dinamizirao napredak na putu euroatlantskih integracija, saopćeno je iz SDA. 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije