open-navfaktor-logo
search
Predavanje u Zenici
Ambasador Koc: Veze Republike Turske i Bosne i Hercegovine bile su i ostat će jake
Ambasador Koc održao je predavanje studentima o odnosima Republike Turske i BiH
28.11.2019. u 17:30
get url
text

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini posjetio je danas Univerzitet u Zenici gdje se sastao sa rektorom Univerziteta u Zenici, Damirom Kukićem te održao predavanje studentima Odsjeka za turski jezik i književnost Univerziteta u Zenici.

Rektor Univerziteta u Zenici, Damir Kukić zahvalio se na posjeti ambasadora Koca te predstavnika Instituta Yunus Emre i TIKA-e koji su pomogli rad Odsjeka za turski jezik i književnost Univerziteta u Zenici.

- Ovo je bila odlična prilika da ugostimo naše drage prijatelje i partnere iz Republike Turske. Velika nam je čast da smo mogli ugostiti njegovu ekselenciju ambasadora Halduna Koca s kojim već godinama imamo kvalitetnu saradnju i ovo je bila prilika da i ambasadoru i partnerima iz Instituta Yunus Emre i TIKA-e šta naši studenti znaju, koliko je napredovao Odsjek za turski jezik i književnost i ovo je bila odlična prilika da se našim prijateljima zahvalimo na dugogodišnjoj saradnji i pomoći jer bez njih ne bi bilo niti tog odsjeka niti bi on bio tako kvalitetan. Oni su nam pomogli i omogućili da veliki broj naših studenata diplomira na ovom odsjeku i da predaju turski jezik i književnost. Nadamo se da osim toga što je ovo predavanje i ovaj događaj bio prilika da razmijenimo mišljenja o otme šta smo do sada napravili, da je ovo bila prilika i da razgovaramo o tome kako ćemo ovu saradnju unaprijediti u budućnosti - rekao je Kukić.

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini, Haldun Koc rekao je kako je tokom današnje posjete razgovarao sa rektorom Univerziteta u Zenici o dosad realizovanim projektima na ovom Univerzitetu.

- Danas smo posjetili Zenicu i Univerzitet u Zenici te Odsjek za turski jezik i književnost gdje smo se sastali sa rektorom Univerziteta i razgovarali o dosadašnjim projektima kao i projektima u budućnosti koje ćemo zajedno sprovesti. Povodom obilježavanja Dana prosvjetnih radnika 24. novembra bili smo na programu koji su organizovali studenti ovog odsjeka i bitno je da se sjećamo i dajemo važnost prosvjetnim radnicima. Održali smo i prezentaciju o odnosima Republike Turske i Bosne i Hercegovine, kako kroz historiju tako i u današnjem vremenu, kao i vezama koje traju godinama i sigurno da će vremenom postajati još jače. Razgovarali smo i sa studentima o njihovim potrebama i vjerujemo da ćemo nastaviti zajedničku saradnju - rekao je Koc.

U okviru današnje posjete studenti Odsjeka za turski jezik i književnost priredili su prigodan program za sve prisutne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.