open-navfaktor-logo
search
Saradnja sa Emmausom
Ambasador Koc u posjeti prihvatnom centru Duje
Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc sa suprugom Pinar i direktorom Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH Senaidom Zaimovićem, boravili su danas u službenoj posjeti Udruženju Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus.
11.02.2020. u 16:13
get url
text

Tokom posjete sastali su se sa direktorom Udruženja Hamzalijom Okanovićem i pomoćnicima. 

-Obzirom da naše Udruženje ima jako dobru partnersku saradnju sa Ambasadom te značajnim brojem organizacija iz Turske, današnja posjeta ambasadora je od velikog značaja i za dalje partnerske odnose - saopćeno je iz MFS-Emmausa.

U sklopu posjete, iskoristili su priliku i da se upoznaju sa radom Prihvatnog centra Duje gdje je, između ostalog, razgovarano i o budućoj saradnji na polju humanitarnog djelovanja.

-Drago mi je da sam danas ovdje vidio kako pružate izvanrednu podršku i društvenu brigu prema ovim ljudima. U saradnji sa Vakufskom direkcijom Republike Turske, Vakufske direkcije BiH i zajedno u saradnji sa EMMAUS-om, svake godine podijelimo devet hiljada paketa na nivou čitave BiH. Danas imamo priliku na licu mjesta da vidimo pakete koji će se distribuirati po cijeloj BiH - rekao je ambasador Koc.

Naglasio je izuzetno dobru saradnju Emmausa sa turskim institucijama kao što su Crveni polumjesec Turske i Direkcija za vjerska pitanja.

Izrazio je nadu se da će ova saradnja se nastaviti na svim poljima. Ambasador Koc je rekao i da se vanjska politika Turske temelji na humanitarnom radu i ovdje je imao priliku na terenu vidjeti sve doprinose koje rade zajedno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.