open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
Ambasador Hrvatske u BiH odbio primiti protestnu notu MVP-a upućenu zbog Milanovićevih izjava
Iz Ambasade Republike Hrvatske u Sarajevu saopćeno je da je ambasador Ivan Sabolić danas na sastanku u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odbio primiti protestnu notu Ministarstva vanjskih poslova BiH upućenu "zbog navodnih izjava predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o Srebrenici".
14.09.2022. u 18:40
get url
text

Kako se navodi, ambasador je odbio primiti protestnu notu "čiji se ton i sadržaj temelji isključivo na ničim potkrijepljenim tvrdnjama, a koje su i iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske označene kao laži".

VEZANI TEKST - Ministarstvo vanjskih poslova BiH uputilo demarš Hrvatskoj zbog Milanovićevih izjava

Ministarstvo vanjskih poslova BiH uputilo je danas demarš Republici Hrvatskoj zbog izjava predsjednika Zorana Milanovića u kojima negira genocid u Srebrenici.

- Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine izražava najoštrije osude izjave predsjednika Republike Hrvatske gospodina Zorana Milanovića, od 12. septembra 2022. godine, a u kojima je, tokom radnog ručka na samitu Brdo Brijuni, negirao genocid u Srebrenici – između ostalog je navedeno u demaršu.

U demaršu je istaknuto i da se zahtijeva hitno povlačenje izjava, kao i izvinjenje porodicama žrtava genocida u Srebrenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.