VEZANI TEKST - Ambasada BiH u Kanadi umjesto spuštanja na pola koplja u potpunosti uklonila zastavu

Milisav je istakao da se "diplomatsko-konzularna mreža ne može staviti u funkciju jednog naroda i da se upravo takvim zloupotrebama narušava ugled BiH".

- Sviđalo se to nekome ili ne, BiH je zemlja tri konstitutivna naroda, a ne samo jednog i sve odluke moraju se donositi konsenzusom. Kao ambasador jedino sam dužan, a to je i moj stav i lično opredjeljenje, da zastupam usaglašene odluke i interese sva tri naroda. Možda su pojedinci u Federaciji BiH od nekih prethodnih ambasadora koje su imenovale neke druge političke partije iz Republike Srpske navikli na podaničko ponašanje i drugačiji stav, ali ja sam imenovan na prijedlog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i samo me on može pozvati na odgovornost - poručio je Milisav.

Kada je riječ o samoj zastavi, rekao je ambasador BiH u Kanadi, ona nije uklonjena na taj dan, kako to tvrde pojedinci, već je zajedno sa kopljem otkinuta za vrijeme nedavne oluje u Otavi i bit će vraćena i pravilno istaknuta kada bude završen proces nabavke i postavljanja jarbola.

- Zbog loše komunikacije i generalno negativnog stava prema srpskim ambasadorima u Ministarstvu vanjskih poslova u Vijeću ministara ne mogu precizirati kada će taj proces biti završen. Raegovanje brojnih federalnih medija bez provjere činjenica samo je još jednom potvrdilo jednostranost i jednoumlje i pokazalo negativan stav prema svemo što odstupa od njihove istine - istakao je Milisav. 

On je kazao da "zbog takvih neprofesionalnih tekstova objavljenih u pojedinim federalnim medijima, njegova porodica je izložena prijetnjama i neukusnim komentarima ekstremističkih bošnjačkih organizacija i individua". 

- Međutim, to mi je samo potvrda da, kao član reprezentacije Republike Srpske, svoj posao obavljam korektno i da sam na dobrom putu - dodao je ambasador Bosne i Hercegovine u Kanadi.