open-navfaktor-logo
search
Posjete
Ambasador BiH u Ankari Bakir Sadović: Odnosi BiH i Turske će biti još snažniji
Ambasador Sadović je boravio u turskom gradu Sakaryi gdje je posjetio i fabriku za proizvodnju mašina u Industrijskoj zoni i tom prilikom obišao postrojenja u društvu direktora Ismeta Caliskana
08.11.2019. u 20:51
get url
text
Bakir Sadović u Turskoj

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ankari Bakir Sadović je pohvalio odnose BiH i Turske, dodajući kako vjeruje da će te veze u budućnosti biti još snažnije.

Ambasador Sadović je boravio u turskom gradu Sakaryi gdje je posjetio i fabriku za proizvodnju mašina u industrijskoj zoni i tom prilikom obišao postrojenja u društvu direktora Ismeta Caliskana.

Također je posjetio i Spomenik bosanskim šehidima nakon čega se upoznao sa radom i aktivnostima Bosanskog udruženja za kulturu i solidarnost.

Sadović se tokom posjete sastao i sa guvernerom Sakarye Ahmetom Hamdijem Nayirom koji je tom prilikom istakao da Turska i BiH imaju odlične odnose te da se dvije zemlje uvijek međusobno razumiju i podržavaju.

-Turska je bila jedna od prvih zemalja koja je priznala Bosnu i Hercegovinu. Također, prijateljstvo i bliskost između zvaničnika naših zemalja su na zavidnom nivou. Imamo bliskost koja sigurno može biti uzor svim drugim zemljama - rekao je Nayir.

Ambasador Sadović je također imao priliku da se susretne i sa gradonačelnikom Sakarye Ekremom Yuceom.

- Turska je svakim danom sve snažnija zemlja. Također ostvaruje i ekonomski rast - kazao je Sadović te podsjetio da je prvi put u Turskoj boravio 1995. godine, naglasivši da ta zemlja tada u ekonomskom smislu nije izgledala kao sada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.