open-navfaktor-logo
search
Čestitka
Ambasada SAD-a u BiH: Radujemo se jačanju odnosa sa BiH u godinama koje dolaze
Podsjećanja radi, predsjednik SAD-a Donald Trump je, povodom Dana državnosti BiH, uputio čestitku trojici članova Predsjedništva BiH
25.11.2018. u 08:51
get url
text
Ambasada SAD-a u Sarajevu

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini čestitala je svim građanima Bosne i Hercegovine Dan državnosti naše domovine.

- Sjedinjene Američke Države posvećene su čvrstom prijateljstvu i partnerstvu sa Bosnom i Hercegovinom i njenim građanima, pružanju podrške njenom suverenetitetu i teritorijalnom integritetu i radujemo se jačanju odnosa naše dviju država u godinama koje dolaze – navodi se u čestitci.

Podsjećanja radi, predsjednik SAD-a Donald Trump je, povodom Dana državnosti BiH, uputio čestitku trojici članova Predsjedništva BiH.

- Uvaženi članovi Predsjedništva BiH, u ime američkog naroda, izražavam iskrene i najbolje želje vama i građanima BiH povodom proslave Dana državnosti 25. novembra. SAD su posvećene čvrstom prijateljstvu i partnerstvu sa BiH i podršci njenom suverenetitetu i teritorijalnom integritetu. Nastavićemo davati podršku apsiracijama vaše zemlje ka euroatlanskim institucijama, uključujući članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji. SAD ostaju opredijeljene da rade sa novim vlastima, kada budu formirane, na nastavku provođenja reformi koje su neophodne za napredovanje BiH na njenom evropskom putu – stoji u pismu kojeg potpisuje predsjednik SAD-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.