open-navfaktor-logo
search
Mučki ubijena
Ambasada Palestine u BiH o ubistvu novinarke: Cilj novog gnusnog zločina izraelskih snaga bio je ušutkati glas istine
Sa velikom tugom, bolom i gorčinom Ambasada Države Palestine i ambasdor Države Palestine u Bosni i Hercegovini ističu da je velika novinarka Shireen Abu Akleh, dopisnica Al Jazeere, dok je izvještavala o upadu vojske izraelskog cionističkog okupatora u kamp Jenin, jutros mučki ubijena i hladnokrvno pogubljena dok je nosila novinarski prsluk, a bila je poznata kao reporterka, te je teško ranjen njen kolega Ali Samoudi također u pokušaju da ga se ubije i to usred dana, javno i otvoreno.
11.05.2022. u 13:05
get url
text

VEZANI TEKST - Uznemirujući snimak - Novi zločin u Palestini: Izraelske snage ubile novinarku Al Jazeere

- Ovaj gnusni zločin koji osuđujemo je dio svakodnevnih ubistava od snaga izraelskog okupatora koje provodi nad našim palestinskim narodom iscrpljenim pod okupacijom, ugnjetavanjem i represijom, a naročito u vrijeme kada smo blizu 74. godišnjice Nakbe koju su počinile cionističke bande protiv našeg naroda, podržane od svjetskih kolonizatorskih sila. Traži se od cijele međunarodne zajednice da osudi ovaj gnusni zločin protiv jedne velike palestinske novinarke i medijske ličnosti budući da je cilj bio ušutkati glas istine - saopćili su iz palestinske ambasade.

Svakodnevni zločini izraelskog okupatora, dodaju, ne smiju proći nekažnjeno i bez pravde za narod ugnjetavan i potlačen već 74 godine pa sve do danas.

- Krajnje je vrijeme da se prestane sa dvostrukim aršinima i mjerenjem dvostrukim mjerilima spram ovog tiranskog okupatora i njegovih konstantnih svakodnevnih zločina protiv našeg palestinskog naroda - saopćili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.