open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Ambasada Katara u BiH organizirala svečani prijem povodom početka Mundijala
U povodu svečanog otvorenja 22. FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru, prvog Mundijala kojeg organizira jedna arapska država, ambasador Države Katar u Bosni i Hercegovini Sultan bin Ali Al-Khater organizirao je danas prigodan prijem u Sarajevu.
20.11.2022. u 20:46
get url
text

Ambasador Al Khater je ugostio predstavnike sportskog, kulturnog i društvenog života Bosne i Hercegovine, predstavnike bosanskohercegovačkih medija i diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini, uz želju da svi uživaju u fudbalu i budu dio zajedničke poruke mira i saradnje koja će biti upućena iz Katara za vrijeme trajanja Mundijala.

Uz prigodno druženje i uživanje u katarskoj kuhinji, gosti su zajedno pratili svečano otvorenje Svjetskog prvenstva u fudbalu.

- Čast nam je danas ugostiti predstavnike sportskog, kulturnog i društvenog života Bosne i Hercegovine, predstavnike bosanskohercegovačkih medija i diplomatskog kora akreditirane u Bosni i Hercegovini na svečanom prijemu povodom otvorenja Svjetskog prvenstva koje se održava u mojoj zemlji - kazao je ambasador Al-Khater u poruci te naglasio:

- Ovo je vrhunac jednog sna i 12-godišnjeg rada na infrastrukturi i brojnim drugim sadržajima, kako bismo dokazali, prije svega sebi, ali i cijelom svijetu da Država Katar može organizirati globalne sportske događaje na vrhunskom nivou, Mundijal koji će ostati u sjećanju prijateljskih naroda širom svijeta. Želim da svi uživamo u fudbalu i da u svijet pošaljimo globalnu poruku mira i neophodnog zajedništva, radi sreće i blagostanja svih nas.

Nekadašnji reprezentativac BiH Vlatko Glavaš, koji je prisustvovao prijemu, kazao je da je Katar učinio sve da ovo bude odlično Svjetsko prvenstvo.

- Vjerujem da će ovo biti izvanredno Svjetsko prvenstvo. Mislim da su uvijek favoriti koje mi imamo isti. Ne vjerujem da će se to promijeniti i ovaj put. Ali ako bih ja mogao da dam nekome titulu, ja bih je dao Lionelu Messiju jer mislim da je to njegovo posljednje Svjetsko prvenstvo i nema tu titulu, a možda je najbolji igrač poslije Pelea koji se rodio. Volio bih da Argentina bude svjetski prvak kazao je Glavaš, te dodao da dosta očekuje i od selekcija Hrvatske i Srbije:

- Srbija i Hrvatska su ekipe, neću reći da su favoriti, ali sigurno koje će obilježiti ovo Svjetsko prvenstvo. Hrvatska već godinama ima ekipu koja je dva puta na Svjetskim prvenstvima uzimala medalje. Srbija je dolaskom Dragana Stojkovića Piksija napravila veliki iskorak. Volio bih da gledamo do same završnice Hrvatsku i Srbiju.

Trideset dvije reprezentacije iz cijelog svijeta takmičit će se na jednom od najvećih sportskih događaja na svijetu od 20. novembra do 18. decembra. Šezdeset i četiri utakmice odigrat će se na osam stadiona, od kojih je njih sedam izgrađeno za potrebe prvenstva.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.